Preobrazi svoje življenje

s

SANSKRITI

Sem Sanskriti Kumar, Indijka, ki že več kot 15 let živi in poučuje v Sloveniji, mojstrica reikija, alkimistka ter večna učenka Življenja. Združujem koncepte osebnostne rasti Vzhoda in Zahoda za celostno življenje, pri čemer gre za prepletanje tisočletja stare indijske modrosti z zelo praktičnim in prizemljenim načinom upovedovanja. Staroindijski rituali, seminarji in druga izobraževanja so del holističnega zdravljenja, s katerim pomagam na poti do preobrazbe, prisotnosti in veselja do življenja.

Strast do osebnostne rasti in zanimanje za nadčutno me spremljata, odkar pomnim. Budistični menih v Delhiju mi je nekoč povedal tole misel: »Tako kot lotosov svet vzbrsti iz blata, se moraš tudi ti dvigniti nadenj! V to si poklicana.« Ta misel me vodi še danes.

Ko sem pri petih letih v vrtcu risala gore, reko, gozdove, bele ljudi in sebe med njimi; so me spraševali, kaj to pomeni. In sem odgovorila: »Tukaj bom nekoč doma,« ne da bi slutila, da me bo življenje čez nekaj let zares pripeljalo v ta raj. Leta 2005 sem se z očetom in sestro preselila v Slovenijo, ko se je oče po ločitvi poročil s Slovenko. Moja ljuba Slovenija mi je dala krila, da lahko zaživim še svobodneje in polnejše. Zato sem se pred nekaj leti odločila, da sledim klicu kozmosa. Ustvarjati sem začela raznolika izobraževanja za osebnostno rast in dobrobit ljudi, saj skušam slediti načelu »bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu«. Rituale in vsa izobraževanja, ki jih vodim, ustvarjam s strastjo, predanostjo, ljubeznijo in zato, da bi koristili vsakemu, ki mu pridejo na pot.

Dogodki ponavadi potekajo v obliki večurnega druženja, kjer z intenzivnim energetskim delom prihajamo v vedno globlji stik s samim seboj. Pri tem nam pomagajo različne staroindijske vedske vaje, močne meditacije, dihalne tehnike, asane, aromaterapija, delo s kristali, branja iz kart, zvočne frekvence tibetanskih posod in še veliko drugega.

Zakaj rituali in meditacije?

ico-flower-topview

Koristi in pozitivnih učinkov osebnosti rasti, meditacije ter čuječega življenja je nešteto. Meditacija in osebnostna rast sta raziskovanje svoje notranjosti- od raziskovanja svojih avtomatičnih duševnih mehanizmov in vzorcev; do zavedanja, da nisi niti svoj um, niti telo, niti čustvo, niti svoje misli. Je proces »deidentifikacije« s svojimi mislimi.

Izboljšanje fizičnega, duševnega zdravja in kvalitete spanca

Krepitev imunskega sistema

Več sreče in izboljšanje počutja

Večja koncentracija, produktivnost in spomin

Zmanjšanje stresa, tesnobe, depresije

Globinska sprostitev na fizični in duševni ravni, manj stresa, depresije ter anksioznosti. Meditacija tudi zmanjšuje krvni pritisk in pomaga uravnavati srčni utrip, povečuje imunost telesa, odpravlja čustvene blokad, izboljšuje naše medsebojne odnose, osvobaja živčni sistem napetosti in stresa ter poveča kapaciteto vzdržljivosti. Pravijo, da »razglašeni«, stresni možgani postanejo z redno meditacijo »urejeni« in »uglašeni«. V meditaciji se intenzivneje sproščajo zdravju koristni endomorfini – hormoni sreče in z njo lahko razvijamo višja stanja zavesti. Čuječnost povzroči dolgotrajne spremembe razpoloženja, ravni sreče in počutja. Raziskave kažejo, da se z meditacijo izboljša naše zdravje, spomin in poveča se ustvarjalnost.

Novice

Prijavi se in bodi obveščen o vseh prihajajočih dogodkih in novostih!

[contact-form-7 id=”5647″ html_class=”dt-sc-newsletter-form”]

Objave

ico-learning

Deljenje mnenj, izkušenj in raznih kuhinjskih ter življenjskih receptov.
Vabljeni k sodelovanju in komentiranju!

saglikpersoneli.com.tr