Meditacija za lahek um

floral-decor
Ko se predaš temu, kar je in tako postaneš povsem navzoč, preteklost izgubi vsakršno moč. Odpre se prostranstvo Bitja, ki ga je um doslej zastiral. Nenadoma se v tebi porodi čudovita umirjenost, občutek neizmernega miru. In znotraj tega miru- velika radost. In sredi te radosti- ljubezen. In sredi najbolj notranjega jedra- sveto, Neizmerljivo, Neimenljivo.     Echkart Tolle

Praksa čuječnosti

ali “mindfulness-a” izvira iz budistične in indijske tradicije ter gre za fenomen usmerjanja lastne pozornosti in lastnega doživljanja življenja v danem trenutku. Obstaja veliko različnih meditacijskih tehnik, ki temeljijo na čuječnosti, saj je slednja steber harmoničnega življenja, ki nas pelje do doživljanja izkustev v vsej njihovi polnosti, zaradi česar se počutimo tudi bolj živi in polni radosti.

Pojem zadovoljstva ali radosti,

ki ga izkušamo in urimo skozi meditacijo, ne temelji na instantnosti, temveč gre za umirjen proces, ki s časoma postane konstanta v našem življenju neodvisna od zunanjih dejavnikov. Zato naš program meditacij čuječnosti zajema pester nabor različnih čuječnostnih tehnik, ki nas učinkovito pripeljejo do notranjega miru in bivanjske prisotnosti.